forex trading logo

Αρχική σελίδα Σχολικό έτος 2011-2012
Σχολικό έτος 2011-2012
Τροχαία Δυστυχήματα PDF Εκτύπωση E-mail
Παρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2011 11:19

Τροχαία Δυστυχήματα

Το περιεχόμενο της εργασίας αυτής, αφορά την κυκλοφοριακή αγωγή που πρέπει να έχουμε ως πολίτες και το μέγεθος του προβλήματος των τροχαίων δυστυχημάτων στη χώρα. Τα τροχαία δυστυχήματα αποτελούν σε όλο τον κόσμο σοβαρότατο πρόβλημα δημόσιας υγείας. Στην Ελλάδα οι θάνατοι από τροχαία δυστυχήματα είναι σχεδόν δύο φορές πιο συχνή από ότι παγκοσμίως Από τους νεκρούς και τους τραυματίες το ? είναι παιδιά. Το τραγικό αυτό γεγονός γίνεται ακόμα χειρότερο αν υπολογίσει κανένα ότι πέρα από τους θανάτους πολύ από τους τραυματίες μένουν ανάπηροι και μάλιστα σε μικρή ηλικία.

Από το 2001 η Βρετανική ιατρική επιθεώρηση (British Medical Jornal) απαγόρευσε τη χρήση της λέξης «ατύχημα» σε σχέση με τις τροχαίες συγκρούσεις για να μην δημιουργείται σύγχυση καθώς οι περισσότεροι τραυματισμοί και οι επιπτώσεις τους είναι γεγονότα που μπορούν να προβληθούν και να προληφθούν. «Ατύχημα» λοιπόν είναι όρος που χρησιμοποιούν λανθασμένα ή εσκεμμένα μια σειρά στατιστικολόγων ή υπεύθυνοι υπουργείων,   αυτοκινητοβιομήχανοι, κατασκευαστές οδικών έργων, ασφαλιστικές εταιρίες και βέβαια οι νόμοι και οι δικαστές. «Ατύχημα» σημαίνει ότι ο δράστης δεν έχει ευθύνη ότι οι βιομηχανίες που παράγουν ανασφαλή ή επικίνδυνα αυτοκίνητα με υψηλές επιταχύνσεις δεν έχουν καμία ευθύνη, ότι οι υπουργοί που αδειοδοτούν αυτά τα αυτοκίνητα δεν έχουν καμία ευθύνη, ότι οι υπουργοί που ανακοινώνουν ότι το ? των αδειών οδήγησης χορηγείται κατόπιν δωροδοκίας δεν έχουν καμία ευθύνη, ότι οι κατασκευαστές, νομαρχίες, δήμοι, δικαστές που εκδικάζουν υποθέσεις σαν εξ? αμελείας δεν έχουν καμία ευθύνη.

Στην εργασία μας χωριστήκαμε σε ομάδες και προσπαθήσαμε να βρούμε τις αιτίες των δυστυχημάτων, τις προσωπικές και κοινωνικές επιπτώσεις τους, τα μέσα πρόληψης που μπορούν να πάρουν οι πολίτες και τις πρώτες βοήθειες που μπορούμε να παρέχουμε αν γίνουμε μάρτυρες ενός τροχαίου δυστυχήματος. Διερευνήσαμε τα παραπάνω ανάλογα με το είδος του μεταφορικού μέσου που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς (επιβατικά αυτοκίνητα, μηχανοκίνητα, δίκυκλα ποδήλατα) και εστιάζοντας τον ρόλο και τα προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν στην πεζή κυκλοφορία.

pdf buttonΚεφάλαιο1: Επιβατικά Αυτοκίνητα

pdf buttonΚεφάλαιο2: Δίκυκλα

pdf buttonΚεφάλαιο 3: Δίκυκλα

pdf buttonΚεφάλαιο 4: Πεζοί

pdf buttonΚεφάλαιο 5: Ημερίδα στα Νεώρια

pdf buttonΚεφάλαιο 6: Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Χανίων

pdf buttonΤελική Παρουσίαση

Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 01 Φεβρουάριος 2012 15:49
 





Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: WordPress Photography Template  Valid XHTML and CSS.

     Copyright © 2013 - 2014 Γενικό Λύκειο Ελευθερίου Βενιζέλου Χανιά                                                                                                      Σχεδιασμός - Υλοποίηση - Συντήρηση Ιστοσελίδας: Μπέττυ Χίνου (ΠΕ19)